Hästsvansar och leenden: Genomgående språk håller sexism i olympisk sport i spel

Hästsvansar och leenden: Genomgående språk håller sexism i olympisk sport i spel

När Rebecca Smith satte sig för att se Nya Zeeland spela USA: s damlandslag i en fotbollsmatch i Tokyo 2020 förra veckan, blev hon golvad – och inte bara på grund av idrottarnas otroliga förmåga.

En brittisk kommentator tittade på spelet från London och fortsatte att kalla en amerikansk framåt med fel namn. Kommentaren till Storbritanniens spel mot Nederländerna har också väckt bestörtning efter att a -kommentatorn fick fel på två spelares namn och verkade ha ett felaktigt antagande att Phil Neville fortfarande är GB -tränare – han lämnade i januari.
För Smith-en tvåfaldig olympisk fotbollsspelare som också var kapten för Nya Zeelands lag-att lyssna på kommentaren från Football Ferns som spelade USWNT var som att gå in i en tidsförvrängning: Det hade hänt henne och hennes lagkamrater under hela hennes karriär.
“Det fanns egentligen ingen tid då jag verkligen kände att hela denna panel av media verkligen var intresserad av spelet, följer spelet (eller) vet riktigt ingående om spelet”, säger Smith till CNN Sport.
Att se att vissa kommentatorer fortfarande inte hade gjort det “absoluta minimum” för att lära sig ett olympiskt idrottsmans namn “förstärker i grunden den stereotypen som ingen tittar på, (att) ingen bryr sig om damfotboll eller kvinnliga idrottare”, säger Smith.

Uncategorized